Matematik

PROCENT

01. maj 2012 af Nishani (Slettet) - Niveau: 8. klasse

På udsalg købte Maria en jakke for 1200 kr.

Forretnings indkøbspris var 800 kr.

 

I udsalgstiden kostede frakken _____ % mere end indkøbsprisen..?

 

Det er da vel 400/800*100 = 50%

men jeg kom alligevel i tvivl om, at det måske var 400/1200*100= 33%

 

da 800+800 ikke er lig med 1200.. så det er jo ikke 50% ? jeg er helt usikker, men jeg vil skyde på 50%

er der nogen der vil forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2012 af LuckyFoul (Slettet)

Det skal ikke give 1200 samlet..

100 - ((800/1200)*100) = ca. 34%

 


Svar #2
01. maj 2012 af Nishani (Slettet)

Hvordan vil de have, at jeg skal regne det ud uden lommeregner?

Hvorfor trækker du (800/1200)*100  fra 100 ?

 

altså er det, det samme som, hvis man siger 400/1200*100= 33%


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Dit første svar på 50 % var rigtigt !

400kr i forhold til 800 kr = 400/800 * 100% = 50 %


Skriv et svar til: PROCENT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.