Matematik

Vektorer

01. maj 2012 af denniskarl (Slettet)

Hej er der nogen der kan hjaelpe med denne opgave:

To vektorer er givet ved  vektor-a = (1;3) og vektor-b = (-2;2). Bestem tallet t således at vektoren a+t·b er vinkelret på vektoren (22;14)

Bestem t.

 

Hvad skal jeg goere er helt lost?

 

Paa forhànd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

vektoren a + tb = (1;3) + t*(-2;2) = (1-2t ; 3+2t)

vinkelret betyder at hældningerne ganget sammen =  - 1

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. maj 2012 af peter lind

Bestem t så (a+tb)·(22;14) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

(22;14) betyder at man går 14 hen på x-aksen og 22 op. Hvad er så hældningen?

Tilsvarende... hvad er så hældningen for (1-2t; 3+2t) ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse ligningen

(a + tb) • c = 0 , dvs

t = - (ac) / (bc) ,

hvor a = (1;3) , b = (-2;2) og c = (22;14) = 2·(11;7)


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Jeg kan ikke huske, er prik-produkt pensum på stx?


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. maj 2012 af FætterGlad (Slettet)

Singlefyren > Ja


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.