Fysik

En cylinder med friktionsfrit stempel

03. maj 2012 af naarp1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er gået lidt i stå med en opgave hvor man skal vise at arbejdet er -750 J.

Jeg ved at arbejdet er udtrykt ved  -∫pexdV med grænserne v1 og v2.  Der oplyses at p/v= konstant og p=pex.

Der kendes starttryk og de to volumener. Mit problem ligger i at arbejde videre med udtrykket så jeg kan finde det rigtige arbejde.

Jeg ville tro at man skulle sige pex*ΔV, da der ikke er en temperaturændring, men at der sker et ekspantionsarbejde, men dette giver ikke det rigtige resultat.

Kan nogle hjælpe mig på vej??

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2012 af peter lind

Det er da vist snarere P*V der er konstant. Jeg går ud fra at det er V1, der er startrumfanget. Det giver P*V = Pex*V1 og dermed P = Pex*V1/V

Du skal så beregne ∫V1V2 Pex*V1/V dV


Skriv et svar til: En cylinder med friktionsfrit stempel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.