Matematik
problem med brøk..
24. august 2005 af
Swamb (Slettet)
Løs ligningen:
1/4x^2-x+2 = 1/3x+3
Jeg har prøvet et par gange men det er helt til rotterne.. jeg ville påskønne lidt hjælp.. tak!
1/4x^2-x+2 = 1/3x+3
Jeg har prøvet et par gange men det er helt til rotterne.. jeg ville påskønne lidt hjælp.. tak!
Svar #1
24. august 2005 af Doven stræber (Slettet)
1/4x^2-x+2 = 1/3x+3 ->
1/4x^2-4/3x+2 = +3 ->
1/4x^2-4/3x-1 = 0
Og så er det bare at sætte værdierne ind i en 2. grads formel.
1/4x^2-4/3x+2 = +3 ->
1/4x^2-4/3x-1 = 0
Og så er det bare at sætte værdierne ind i en 2. grads formel.
Svar #4
24. august 2005 af frodo (Slettet)
bare i stedet for den pil du har lavet ->, skal der anvendes <=>
Svar #7
24. august 2005 af Epsilon (Slettet)
Tja, "problem med brøk..". Der er ikke iøjnefaldende meget brøk over den i det første indlæg opskrevne ligning. Gad vidst om spørgeren i virkeligheden mener
1/(4x^2 - x + 2) = 1/(3x + 3)
men har undladt de nødvendige parenteser?
Begge tilfælde resulterer ganske vist i en andengradsligning, men løsningerne er forskellige.
//Singularity
1/(4x^2 - x + 2) = 1/(3x + 3)
men har undladt de nødvendige parenteser?
Begge tilfælde resulterer ganske vist i en andengradsligning, men løsningerne er forskellige.
//Singularity
Skriv et svar til: problem med brøk..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
