Almen studieforberedelse (AT)

Antal A-niveau fag på gymnasiet

04. maj 2012 af Sanina (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude (-;

Jeg skal her efter sommerferien starte på gymnasiet. Jeg har valgt en naturvidenskabelig linje der hedder Mat A/ Fys B/ Kem B. Jeg har nogle spørgsmål som jeg meget gerne vil have svar på:

- Er det en hård linje ?

- Har jeg mulighed for at få engelsk på A-niveau?

-Har jeg mulighed for samfundsfag på B-niveau?

- Vil det være muligt at opgradere Kemi til A-niveau?

På forhånd tak for hjælpen (-;

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. maj 2012 af Anxyous (Slettet)

Linjen regnes som regel for at være én af de hårde linjer - især når det kommer til skriftligt arbejde. Det er dog en meget god linje, og den åbner op for rigtig mange uddannelser.

Valgfag afhænger af de enkelte skoler, men det burde være muligt for dig at få dine fag - dog nok kun 2 af dem.


Brugbart svar (2)

Svar #2
05. maj 2012 af JJ-cool (Slettet)

Hvad har du valgt af sprog? har du regnet med begyndersprog koster det 3 valgblokke, fordi du skal have det på A-niveau - har du blot engelsk som 1. og tysk fortsætter som 2, har du stadig ,mulighed for valgfag, og ja du kan formodentlig vælge kemi op på A - det kan vi på min skole. Engelsk kan du formodentlig også, men du skal passe på med for mange A-niveauer - du skal have da og hi som A.-niveau. Dertil MA og FY/ellerKE på A - det ¨har du sikkert valgt på forhånd, og så er der kun plads til 1 A-niveau mere som valgfag, tror jeg. Der følger også meget skriftligt arbejde med A-niveau


Brugbart svar (2)

Svar #3
05. maj 2012 af Mlok (Slettet)

Det skriftlige arbejde med rapporter er hårdt, ja.. Især hvis man er ikke ligefrem er naturfagligt anlagt som mig, men det er bare at sparke sig selv lidt ekstra i røven. 

Du bestemmer selv hvor mange A-niveaufag du vil have. Du har de obligatoriske fag på A som er dansk og historie og så skal man vist også have engelsk på B på alle linjer. Derudover har du matematik som studieretning, så det er 3 fag på A. Man skal vist have 4 (på min skole). Hvis du vælger at tage enten kemi eller engelsk op, har du 4.

Et begyndersprog skal man have på A. Hvis det sprog du har valgt er et forsættersprog på B er det hele i orden, og du kan selv vælge om det er engelsk eller kemi du vælger op A. På denne linje er man superheldig med valgfag! Hvis du har lyst til at have kemi på A, men ikke dit begyndersprog A, kan man på denne linje og kun denne linje afslutte begyndersproget på B, til fordel for et af sine studieretningsfag, som man så kan vælge op på A. Måske kan man på din skole have 6 A-niveaufag, og så kan du have alt på A og knokle i 3.g. Men kort svaret, så ja, det kan du godt, hvis du er med på at have 5 A-niveaufag.

På min skole kan man kun have 5 a-niveaufag, med mindre man går på musiklinjen, hvor man kan få 6. Alt hvad jeg har skrevet er efter min egen skoles regler, og jeg aner virkelig ikke om dette også gælder for andre skoler.


Skriv et svar til: Antal A-niveau fag på gymnasiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.