Matematik

Højden af en vilkårlig trekant

05. maj 2012 af Cerebrum (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen

Hvordan finder jeg højden af en vilkårlig trekant.(ikke en retvinklet)??

 

Mange tak på forhånd

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det kommer an på, hvad der er kendt i trekanten. Man har generelt

ha = b·sin(C) = c·sin(B)

hb = a·sin(C) = c·sin(A)

hc = b·sin(A) = a·sin(B)

og så gælder jo formlen for trekantens areal

T = (1/2)·a·ha = (1/2)·b·hb = (1/2)·c·hc


Skriv et svar til: Højden af en vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.