Matematik

Hvad skal jeg ligge i bla. udtrykket "omtale"

06. maj 2012 af martin1977dk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Sidder med mundtlige spørgsmål til mat-c på HF. 

 

Jeg har 3 forskellige udtryk

"gør rede for"

"forklar"

"omtale" 

 

Hvad forstår I ved de udtryk?

 

Det er som sagt på matematik C, HF

Eks. står der " Omtal cosinusrelationen i en vilkårlig trekant"

 

Mvh.

 

Martin


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. maj 2012 af mimok (Slettet)

Fortæl om den?


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. maj 2012 af mathon

         i   

  "Omtal cosinusrelationen i en vilkårlig trekant"     
skal du lægge:

          vis at du kender cosinusrelationen ved at præsentere indholdet af den
          og godtgør, at du véd, hvordan den anvendes.     

                      dvs
                                       a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)

                                       A = cos-1[(b2 + c2 - a2) / (2bc)]

                                       b2 - 2c·cos(A)·b + (c2- a2) = 0                                     c·sin(A) < a < c

                              


Svar #3
06. maj 2012 af martin1977dk (Slettet)

Har bare lidt svært ved at se forskel på det du skriver mathon og så at føre bevis...hvad er forskellen?

 


Brugbart svar (2)

Svar #4
06. maj 2012 af mathon

 

                       ...at vise sammenhængen er noget ganske andet end at bevise sammenhængen


                    


Svar #5
06. maj 2012 af martin1977dk (Slettet)

Så jeg skal vise jeg kender til sinusrelationen og kender formlen, men skal jeg også kunne bruge den 100%? Er lidt undrende da der faktisk står i vores matematikbog at cosinusrelationen ikke er en del af pensum på C niveau, så er vel begrænset hvad de ønsker af os, eller? :-/

 


Brugbart svar (2)

Svar #6
06. maj 2012 af mathon

                 at vise = at fremlægge at noget forholder sig sådan og sådan og at det kan bruges til det og det

                 at bevise = i detaljer ud fra et givet udgangspunkt at udrede hvorfor og under hvilke betingelser
                                     en sammenhæng forholder sig, som den gør


Svar #7
06. maj 2012 af martin1977dk (Slettet)

super tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Hvad skal jeg ligge i bla. udtrykket "omtale"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.