Matematik

Løs ligningen f(x)=-3 for x tilhørende [0, 2π]

06. maj 2012 af kensing (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal gribe denne opgave an.

Uanset hvilket x jeg indsætter mellem 0 og 2π, vil

f(x) = -3 ,

så hvad kan der menes med at jeg skal "løse ligningen ved beregning"?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2012 af peter lind

Hvad er f(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Ja, det er vigtigt at informere os, hvad det er for en trigonometrisk funktion du taler om, som skal løses med, hvis skæringspunktet af y-koordinat er 3.


Svar #3
06. maj 2012 af kensing (Slettet)

f(x) = -3 , hvor x tilører [0, 2π]

Dvs. for alle x er f(x) = -3

Det lader til at du deler min forvirring?


Svar #4
06. maj 2012 af kensing (Slettet)

Jeg har skrevet opgaven op præcis som det står i mit eksamenssæt.. Så det må altså være en fejl? Der er jo ikke noget at løse, hvis ikke der indgår en variabel i f(x)?


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. maj 2012 af peter lind

Så er løsningsmængden = definitionsmængden


Svar #6
06. maj 2012 af kensing (Slettet)

Åååh. Det er en underopgave. Se så her:

f(x)=4*sin(x)+1

Løs ved beregning ligningen f(x)=-3 , hvor x tilhører [0, 2π]


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Hvis f(x) = 4sin(x) + 1

og y = 3

så f(x) = y ⇔ 4sin(x) + 1 = 3 ⇒ sin(x) = 1/2

find x.


Svar #8
06. maj 2012 af kensing (Slettet)

I was blind but now I see :)

Mange tak for de hurtige svar!


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Du kan løse

sin(x) = 1/2

ved at se på enhedscirklen


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x)=-3 for x tilhørende [0, 2π]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.