Matematik

Hjælp til 10'er potens!

07. maj 2012 af FrøkenHansen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej:)

Jeg er igang med en matematik aflevering, og der er en opgave, jeg ikke kan finde ud af. Håber at i kan hjælpe!

Her er opgaven:

Opgave 1 har jeg lavet, og resultatet fra den, skal man bruge i opgave 2.

Resultatet var : 1.620.000.000km/t

Opgaven:

B. Skriv også resultatet som et tal mellem 1 og 10 ganget med en tier-potens.

Jeg er helt i tvivl om hvad jeg skal. Det er noget med 0'erne, og gange med 10...
Jeg vil IKKE gerne have facit, men svar på hvordan jeg skal lave opgaven!:)

1000 tak for hjælpen!:)


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. maj 2012 af YesMe (Slettet)

162·107


Svar #2
07. maj 2012 af FrøkenHansen (Slettet)

Skal man ALTID sige *10?
Og tak for svaret!:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Ja, husk  *10n   (hvor n er angivet i antallet af "nuller").

a.bcd.efg = a·106        hvor b = c = d = e = f = g = 0.


Svar #4
07. maj 2012 af FrøkenHansen (Slettet)

Okay tak!:)


Brugbart svar (3)

Svar #5
07. maj 2012 af Anxyous (Slettet)

1,62*109 km/t.

Du flytter kommaet (forestil dig, at der er ét efter det sidste 0) x-antal pladser til venstre, indtil du har et tal mellem 1 og 10, og ganger dette tal med 10x, hvor x er det antal pladser, du har rykket kommaet til venstre (rykker du til højre, bliver det 10-x).


Svar #6
07. maj 2012 af FrøkenHansen (Slettet)

Tak for det Svar#5, men er det så dit svar eller svar#1, som er rigtigt?
Sorry, jeg er virkelig dårlig til matematik...:I


Svar #7
07. maj 2012 af FrøkenHansen (Slettet)

Eller er det fordi at svar5 har komma i, og det har svar1 ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. maj 2012 af YesMe (Slettet)

#7

Netop. De er da det samme.

Det er også det samme som 0,162*1010


Svar #9
07. maj 2012 af FrøkenHansen (Slettet)

Okay tak! Nu forstår jeg det meget mere:-)


Brugbart svar (1)

Svar #10
07. maj 2012 af Anxyous (Slettet)

#8:

Ja, men hvis man skal have point for besvarelsen, som kræver et tal melem 1 og 10 ganget med en 10-er potens, nytter det ikke noget at komme med svaret i #1.


Brugbart svar (1)

Svar #11
07. maj 2012 af YesMe (Slettet)

#10

Ok. Du har ret.


Skriv et svar til: Hjælp til 10'er potens!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.