Matematik

Graf??

07. maj 2012 af JamesBond94 (Slettet)

Hvad hedder den graf som går igennem 0,0 og er lige ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2012 af SuneChr

f(x)  =  a·x2

Grafen hedder parabel.

Der er andre grafer, som er lige, og går gennem (0 ; 0)     f.eks.  f(x) = |x|

At grafen er lige vil sige, at  f(x) = f(- x)  for alle x i definitionsmængden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. maj 2012 af mathon

              en ret linje
med
              ligningen
                                     y = a·x

 

   en lige graf er ikke det samme som en lige funktion


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. maj 2012 af MySoul (Slettet)

Så er det nu, du skal slå op i matematik håndbogen!

- men funktionen y=ax (en ret linje igennem punktet (0,0)) kaldes en ligefrem proportionalitet :)


Svar #4
07. maj 2012 af JamesBond94 (Slettet)

*3 Ja det var netop det som jeg ledte efter tusind tak. Kan man tilføje at den er voksede, hvis den er det?

tak til jer andre også ;)

 


Brugbart svar (2)

Svar #5
07. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Voksende eller aftagende - det kommer an på om a er positiv eller negativ  ;-)


Svar #6
07. maj 2012 af JamesBond94 (Slettet)

så er det en voksende funktion? eller kaldes det voksende graf? eller det tredje?


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Læs # 5 igen  ;-)


Skriv et svar til: Graf??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.