Matematik

bestem en ligning for den plan, der indeholder punktet P og linjen l.

08. maj 2012 af redbull,Allstar (Slettet) - Niveau: A-niveau

 

Sidder med en opgave: "Bestem en ligning for den plan B, der indeholder punktet P og linjen l"

Jeg kender punktet P og parameterfremstillingen for l, men hvordan skal jeg komme videre? 
 

Hjælp tak! 


Svar #1
08. maj 2012 af redbull,Allstar (Slettet)

OG efterfølgende skal jeg "finde den spidse vinkel mellem linjen l og z-aksen",

hvad er fremgangsmetoden der? 


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. maj 2012 af whereab (Slettet)

Ligningen for det plan der har normalvektoren n=(a,b,c) og går igennem punktet (x0,y0,z0) er givet ved

    a(x-x0) + b(y-y0) + c(z-z0) = 0

Du kan bruge tværvektoren til linjens retningsvektor som normalvektor.

#1 Bestem den spidse vinkel mellem vektoren (0,0,1) og linjens retningsvektor.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. maj 2012 af mathon

               tværvektor er ikke éntydig i rummet, hvorfor begrebet ikke eksisterer i 3D
               og følgelig ikke kan anvendes.

              

      


Brugbart svar (3)

Svar #4
08. maj 2012 af mathon

               linjen i β
                                     L:  (x,y,z) = (xo,yo,zo) + t·r

en normalvektor til planen β
              
                                    er
                                          n = PoP x r                   såfremt PoP og r er lineært uafhængige

β's punkter
kan beskrives
                                   β:   {Q(x,y,x) | n PoQ = 0}
 


Skriv et svar til: bestem en ligning for den plan, der indeholder punktet P og linjen l.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.