Eksamensforberedelse

Hvad er ''det moderne gennembrud''?

09. maj 2012 af fred7991 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej derude. 

Jeg har trukket ''det moderne gennembrud'' i dansk, og synes at det er rigtig svært at forstår. Både fordi det er så bredt, men jeg synes også, at det er rigtig svært.

Er der nogle der har lyst til at forklare lidt ned i detaljer om hvad det moderne gennembrud er? :)

Mange tak på forhånd!

- Frederikke


Brugbart svar (9)

Svar #1
09. maj 2012 af Thinkpositive (Slettet)

Jeg vil gerne prøve at forklare dig det :)

Det Moderne Gennembrud var fra 1870 til 1890. I den periode skrev/malede forfattere og kunstnere ikke som de gjorde i Romantikken, fordi man begyndte at få interesse for videnskaben og realismen. Det var også i Det Moderne Gennembrud,  at der begyndte at komme flere debattere, og man begyndte også at løse kønsproblamatikken, så kvinderne også fik mere frihed.     


Brugbart svar (6)

Svar #2
09. maj 2012 af Unknownx (Slettet)

Det handlede, som Theprinzez også er inde på, også meget om, at man ikke som i Romantikken kun ville male det smukke og perfekte. I det Moderne Gennembrud begyndte man at male meget realistiske billeder, som viste den enorme sociale ulighed der var på dette tidspunkt. Folk begyndte som sagt, at være mere nysgerrige, og dette førte til flere debatter. Prøv evt. at google "Sat ud". Det er et maleri, der meget typisk viser malerstilen fra det Moderne Gennembrud. Meget hårdt, men der var generelt mere interesse for at male borgere som de var flest, altså fattige osv., fremfor i Romantikken hvor man kun malede de rige og smukke


Skriv et svar til: Hvad er ''det moderne gennembrud''?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.