Matematik

Udledning af renteformel og opgave formel

09. maj 2012 af Kbrondby - Niveau: C-niveau

Hejsa folkens

 

 

Jeg sidder og skal udlede en formel, som jeg har fået i en opgave. 

Formlen lyder således: 

vægt = gjordmål^2*kropslængde

 

Jeg skal finde "gjordmål" og hvis jeg har gjort det rigtigt, så skulle formlen se således ud:

vægt = gjordmål^2*kropslængde

vægt/kropslængde = gjordmål^2

kvadratrod af vægt/kropslængde = gjordmål

 

Men så forstår jeg ikke hvorfor man ikke 2.kvadratrod af vægt/kropslængde = gjordmål? 

Når jeg sidder og kigger på renteformlen, hvor man udleder "r", så tager man den n.kvadratrod af Kn/Ko - 1 

Hvordan kan det være? - Er der fordi at i renteformlen, det man skal have til at stå alene står i parantes og ikke ligesom i opgave formlen, der står ^2 ikke i en parantes. 

Kn = Ko(1+r)^n

Kn/Ko = (1+r)^n

n^kvadratrod af (Kn/Ko) = 1+r

n^kvadratrod af (Kn/K0) - 1 = r 

 

Jeg håber at I kan forstå hvad jeg mener.. :) Og at en kan forklare det for mig :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2012 af peter lind

Det er en sproglig fejl du kommer med.  Der er ikke noget der hedder den 2 kvadratrod eller den n'te kvadratrod.

Du kan tale om den n'te rod af a som skrives a1/n eller n√a.  Der er 2 af disse roddudragninger, der har fået specielle navne. For n = 2 kaldes roden kvadratroden og for n = 3 kaldes den kubikroden. Kvadratroden skrives oftest blot som √.


Svar #2
10. maj 2012 af Kbrondby

Tak for svar Peter. 

Jeg forstår blot ikke hvordan man ved at f.eks. i renteformlen hvor r skal stå alene at man så ved man skal tage den n√ af Kn/K0 - 1

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2012 af mathon


               det er jo ikke anderledes,
   end
               når a7 = 128
   så er
               (a7)1/7 = (128)1/7

               a1 = (128)1/7

               a = 2


Skriv et svar til: Udledning af renteformel og opgave formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.