Matematik

Differentiale af risikomål

11. maj 2012 af Sendai (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej hej derude.

Vil i tjekke om følgende diffentiationer er rigitige?

-KA = -([ ln(A/D) + (r -(1/2)σ2)T ] / (σ·√T)) ,

Jeg får følgende:

∂KA/∂A = -1/(A·σ·√T) ,

∂KA/∂(A/D) = -1/((A/D)·σ·√T) ,

∂KA/∂σ = -[ln(A/D) +rT]/(σ2·√T) -(1/2)√T

Er dette korrekt?

Med venlig hilsen

René


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det fik du jo svar på i din tidligere tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1180883 , svar #1.

De to første har forkert fortegn.


Svar #2
11. maj 2012 af Sendai (Slettet)

Det er jeg klar over Andersen. Problemet er bare, at der havde jeg glemt at sætte -KA og et minus foran på højre side af lighedstegnet. 

Forskellen er:
 

-KA = -([ ln(A/D) + (r -(1/2)σ2)T ] / (σ·√T))  Som det er nu.

KA = [ ln(A/D) + (r -(1/2)σ2)T ] / (σ·√T) Som det var før.
 

Det er sådan set bare derfor, jeg spørger igen.

Men skal der ikke være minus for de to første udtryk? Når der er foran ved den øverste af de overnævnte?

 


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo det samme som før. Der er ganget med -1 på begge sider.


Svar #4
11. maj 2012 af Sendai (Slettet)

Ja, det har du jo ret i. Jeg vil bare gerne have afklaret om jeg kan skrive det, jeg skrev her anden gang? Bare et ja eller nej :).


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Genlæs sidste linie i #1. Det er da et klart svar.


Svar #6
11. maj 2012 af Sendai (Slettet)

Enig. Men, hvis jeg ikke ganger med -1 på begge sider, hvorfor skal jeg så ikke have et  - som fortegn? 

Det skulle gerne være sidste spørgsmål :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ligningen

-KA = -p

er helt ækvivalent med ligningen

KA = p .

I den anden tråd gav jeg dig de afledede af KA baseret på den sidste form. Hvis du insisterer på at ville arbejde med den første form, får man så

-∂KA/∂ψ = -∂p/∂ψ ,

hvor ψ er den parameter, der differentieres efter. Men det er jo immervæk helt ækvivalent med

∂KA/∂ψ = ∂p/∂ψ

Du må så gøre op med dig selv, om det er ∂KA/∂ψ eller -∂KA/∂ψ , du er interesseret i.


Svar #8
11. maj 2012 af Sendai (Slettet)

Jeg takker mange for din tålmodighed :).

Forsat god weekend.


Skriv et svar til: Differentiale af risikomål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.