Matematik

Forklaring af udregning?

12. maj 2012 af HenrikN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Er der nogen af jer der kan forklare mig hvordan "2*g*x+g*x*√2+x2" kan blive reduceret til "g*x(2+√2) + x2"

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2012 af peter lind

Det kan den ikke. Hvis du sætter x =0 vil den første give kvrod(2) den anden 0


Svar #2
12. maj 2012 af HenrikN (Slettet)

#1


Det skal ikke udregnes Peter, det er fordi der er tale om en formel for et overfladeareal dvs A=2*g*x+g*x*√2+x2, men min lærer mener åbenbart at det kan forkortes endnu mere, men jeg kan umiddelbart ikke se hvordan det lige skulle gøres. Har du en ide om det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er tale om

A = 2·g·x + g·x·(√2) + x2 ,

og her det klart, at man kan sætte g·x uden for en parentes for de to første led:

A = g·x·(2 + √2) + x2


Svar #4
12. maj 2012 af HenrikN (Slettet)

#3

Det jeg bare ikke forstår Andersen er hvor det der "2+" kommer fra, og kan du evt. komme med en mellemregning hvis det i så fald er muligt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2012 af Andreww (Slettet)

#4

Gang ind i parantesen, så har du svaret.


Svar #6
12. maj 2012 af HenrikN (Slettet)

#5

Hvad er grunden til at min lærer anbefaler mig at gøre det? Er det bare for at gøre det mere overskueligt, eller?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2012 af Andreww (Slettet)

Det er ganske sikkert for at du kan øve dig i alm. algebra, - at faktorisere i dette tilfælde. 


Svar #8
12. maj 2012 af HenrikN (Slettet)

#7 #3

Kan man godt undlade og faktorisere, og så bare udregne overfladearealet, men den ufaktoriserede formel?


Skriv et svar til: Forklaring af udregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.