Matematik

Gyldne snit. a * a^2, hvad er a?

13. maj 2012 af blackangelofnemesis (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, jeg håber, at der er nogen derude, som vil hjælpe mig :)

Vi har nu i matematik omkring det gyldne snit, men jeg ved simpelthen ikke, hvordan man laver denne opgave.

Opgaveformuleringen lyde således: Et linjestykke med længden a + a^2 er delt i det gyldne snit, så de to stykker er hhv a og a^2. Bestem a.

 

Jeg har ingen anelse, hvordan man finder et tal, når alle talene er ukendte.

 

tak for den venlige sjæl, som end vil hjælpe mig :)

 

hilsen

En desperat elev.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2012 af peter lind

forholdet mellem den største side og den mindste side er det gyldne snit  (1+kvrod(5) )/2

se http://da.wikipedia.org/wiki/Det_gyldne_snit


Svar #2
13. maj 2012 af blackangelofnemesis (Slettet)

Ja det ved jeg godt :)

Men jeg skal skrive en ordenligt forklaring, som beviser hvordan jeg fra a + a^2 får bestemt a til at være (1+kvrod(5))/2

Fordi jeg har kigget på det link du har set mig, men jeg kan slet ikke forstå hvordan de lige pludselig får det der (1+kvrod(5))/2

Men ellers mange tak fordi du gad at svare :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2012 af peter lind

Du har misforstået opgaven. Du skal ikke bevise noget om (1+kvrod(5))/2. Det er forudsat bekendt i opgaven.

Hvis a > a2  gælder a/a2 = (1+kvrod(5))/2 hvis a2 >  a gælder a2/a = (1+kvrod(5))/2


Svar #4
13. maj 2012 af blackangelofnemesis (Slettet)

i see :D

Så gav det lige pludselig meget mere mening  TARRKK :D

Forsat god dag :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. maj 2012 af SuneChr

# 0

Vi har forholdet i det gyldne snit         a / a  =  (a + a2) / a   ⇔   a2 + a - 1  =  0     ⇒   a   =  (√5 - 1) / 2


Skriv et svar til: Gyldne snit. a * a^2, hvad er a?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.