Matematik

Gyldne snit udregninger

13. maj 2012 af blackangelofnemesis (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa alle sammen :) håber i kan hjælpe mig,

jeg har denne opgaveformulering, at jeg skal bevise denne formel gælder efter de gyldne snits regler

Φ'^2-Φ'-1=0

Men når jeg indsætter mine tal

-0,618034^2--0,618034-1=0

0,381966--0,618034-1=0

-1,236067=0

Det er jo slet ikke lig hinanden???

 

Jeg kan se, at når jeg gør således

-0,618034^2-1=-0,618034

Så jeg mangler jo bare at fjerne de -0,618034, men der har jeg jo kun de minus -0,618034?

Så hvad gør jeg?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2012 af SuneChr

Er du sikker på, det ikke skal være

Φ'2   +   Φ'  -  1  =  0      ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2012 af peter lind

Du har en fortegnsfejl + en parentesejlt. Det skal skal være (-0,618034)2-(-0,618034) -1


Svar #3
13. maj 2012 af blackangelofnemesis (Slettet)

Nej desværre. Ellers må jeg være mega blind! Fordi der står kun et minus. Men der kan være fejl i opgaveformuleringen

men det ville jo stadigvæk give det sammen med din beregning ikke?

Fordi +(-0,618034) bliver jo bare, hvis man følger parantese reglerne, så bliver det stadigvæk minus -0,618034

eller tager jeg grueligt fejl?


Svar #4
13. maj 2012 af blackangelofnemesis (Slettet)

når derfor!!

*facepawn*

Silly me!!!

Tak for hjælpen :D:D

nu gav det hele lige pludselig mere mening :D


Skriv et svar til: Gyldne snit udregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.