Matematik

Bestem ubekendte sider, vinkler samt areal

13. maj 2012 af Gandi3301 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hvordan løser jeg den her?

 

I en firkant ABCD har du givet: AB = 2,3 cm, BC = 2,6 cm, AC = 3,2 cm, D = 38grader og AD= CD
Du skal tegne firkanten og bestemme de ubekendte sider, vinkler samt arealet 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2012 af peter lind

Du skal først og fremmest lave en grov skitse af firkanten og dernæst dele den op i passende trekanter. Du har for eks. alle sider i trekant ABC og kan derfor beregne samtlige vinkler i trekanten


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Konstruer trekant ABC ud fra de tre opgivne sider. Konstruer en cirkelbue med AC som korde, således, at kordevinklen over AC er 38º . Hvor cirkelbuen skærer AC's midtnormal, er punkt D.

Beregn vinklerne i trekant ABC ved hjælp af cosinusrelationerne. Trekant ACD er ligebenet med topvinkel 38º . Beregn da de to resterende vinkler i trekant ACD, beregn højden i trekanten på siden AC, og beregn så AD = CD ved hjælp af Pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2012 af MSN6079 (Slettet)

1. brug cosinusrelation til at bestemme vinklen B og derefter sider AD (CD)

2. Brug sinusrelation til at bestemme vinkler A og C i trekanten ABC

3. Brug sinusrealtion til at bestemme vinkler A og C i trekanten ACD

4. vinkler A og C i firkantet er lige med summen af vinklerne A hhv. vinklerne C i de to nævnte trekanter

5. Udregn arealet af trekanterne ABC og ACD vha. formlen: T=1/2*b*c*sinA


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2012 af melanieholbaek (Slettet)

Hvordan bruger man cosinusrelationen til at beregne AD og CD? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2012 af MSN6079 (Slettet)

cos(D)=(AD^2+CD^2-AC^2)/(2*CD*AD)

I denne forbindelse oplyses der, at vinklen D er 38 grader, at linjestykket AC=3,2cm og at AD=CD.

Herved kan ligningen omskrives:

Cos(38)=(X2+X2-3,22)/(2*X*X) ,  hvor X=AD=CD

Man kan isolere X :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2012 af michael34 (Slettet)

jeg forstår det ikke ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2012 af MSN6079 (Slettet)

måske vil det være bedre forståeligt, hvis du starter med at lave en skitse :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2012 af michael34 (Slettet)

okay hvad skal jeg gøre efter jeg har tegnet min skitse og sat mål på :) jeg har regnet vinklen B :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. maj 2012 af MSN6079 (Slettet)

følge #3


Skriv et svar til: Bestem ubekendte sider, vinkler samt areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.