Matematik

Bestem koordinater til fæstningspunkt (vektor 3D)

14. maj 2012 af solsorten1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til opgave d. se vedhæftet dokument

Vedhæftet fil: Administrationsbygning.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2012 af mette48 (Slettet)

l:  (x , y , z ) = (-3t-7 , -7/6 t + 11/6 , 3t+20)

m: ( x , y , z ) = (3s+2 , -7/6 s +23/3 , 3s+5)

Skæring for linierne giver

a) -3t-7 = 3s+2

b) -7/6 t +11/6 = -7/6 s + 23/3

c) 3t+20 = 3s+5

trækker a fra c

6t+27=3  ⇒ 6t= -24 ⇒ t= -4  indsættes i c

3*(-4)+20 = 3s +5 ⇒ 8=3s+5 ⇒ s = 1

s og t indsættes i b som kontrol

vs: -7/6 *(-4)+11/6 = 28/6+11/6 = 39/6

hs: -7/6 *1 +23/3 = -7/6 + 46/6 = 39/6

Skæringspunkt indsæt s i m: ( x , y , z ) = (3s+2 , -7/6 s +23/3 , 3s+5)


Svar #2
14. maj 2012 af solsorten1 (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til det, fordi jeg får brug for en masse forklaringer til denne opgave


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. maj 2012 af mette48 (Slettet)

De to wirer mødes i punkt S, derfor må S ligge på begge de linier, der er parameterfremstilling for.

Jeg har brugt t i den ene parameterfremstilling og s i den anden, da det ikke er sikkert at der er brugt samme værdi i de to tilfælde.

Derefter sætter jeg xl = xm   yl=ym    og zl=zm for at få liniernes fælles punkt S


Skriv et svar til: Bestem koordinater til fæstningspunkt (vektor 3D)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.