Matematik

Trekanter

15. maj 2012 af chkr11 (Slettet)

Opgaven ligger i den vedhæftede fil. Er der nogen der kan hjælpe???

Vedhæftet fil: OPGAVE 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2012 af mathon

 

          vinkel A i trekant ABC

                                                                     sin(A) = 9,4/10 = 0,94        og       0<A<90º
          vinkel A i trekant ABD

                                                                     <BAD = 180º - A


Svar #2
15. maj 2012 af chkr11 (Slettet)

sin(A)=9,4/10,0=0,94 har jeg også men det er det efterfølgende jeg ikke forstår. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2012 af mathon

#1


 

          vinkel A i trekant ABC

                                                                     sin(A) = 9,4/10 = 0,94        og       0<A<90º

                                                                     A = sin-1(0,94) = 70,05º
          vinkel A i trekant ABD

                                                                     <BAD = 180º - 70,05º = 109,95º


Svar #4
15. maj 2012 af chkr11 (Slettet)

Hvordan bestemmer du hvad siden BD i ABD er?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2012 af mathon

brug cos-relationen

                                     |BD|2 = 152 + 102 - 2·15·10·cos(109,95º)


Svar #6
15. maj 2012 af chkr11 (Slettet)

Min lommeregner giver mig 427,35 (2 dec) som resultat. Det kan umuligt være rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2012 af mathon

 

                          |BD|2 = 427,36

                          |BD| = √(427,36) ≈ 20,67

 


Svar #8
15. maj 2012 af chkr11 (Slettet)

AHhhhh.. tak 


Svar #9
15. maj 2012 af chkr11 (Slettet)

Hvordan bestemmer du arealet af ABD?? ABC er jo let, men ABD?? :-s


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. maj 2012 af mathon

 

                                             T  =   (1/2) ·h ·g

                                             TABD  =   (1/2) ·9,4 ·15,0


Svar #11
15. maj 2012 af chkr11 (Slettet)

Lyder 70,5 rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. maj 2012 af mathon

   perfekt!


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.