Matematik

Diagonaler og Areal

15. maj 2012 af v1717 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder med en matematik rapport i emnet historisk matematik og er stødt på problemer med dette spørgsmål:

Vis at diagonalerne har længderne 432m og 576 m, når kantlængden er 360m                             

Vis at arealet kan beregnes ved hjælp af formlen A=  1/2 d_1 d_2, hvor d_1 og d_2 er diagonalerne og

vis at arealet kan beregnes til 124416 m^2

-Håber i kan hjælpe, på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2012 af mette48 (Slettet)

Hvad er det for figurer der er tale om. Lidt flere oplysninger ville være rart.

Hvad er d_1 og d_2 ?


Svar #2
15. maj 2012 af v1717 (Slettet)

D_1 og D_2 er diagonalerne. der er tale om figuren på det vedhæftede dokument :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en rhombe, hvor diagonalerne står vinkelret på hinanden og skærer hinanden i deres mindtpunkter. Rhomben deles derfor af diagonalerne i 4 kongruente retvinklede trekanter, hvis katetelængder hver er d1/2 og d2/2 . Benyt at arealet af en retvinklet trekant er lig med det halve produkt af kateternes længder.


Svar #4
16. maj 2012 af v1717 (Slettet)

Det du mener er at jeg skal lægge arealet for hver trekant sammen?. Er det sådan jeg påviser formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2012 af mathon


                i en rhombe - som er et parallellogram - halverer diagonalerne d1og d2 hinanden

   arealberegning
                                    to kongruente trekanter har hver især arealet

                                               (1/2)·h·g = (1/2)·((1/2)d1)·d2

   rhombens areal = 2·((1/2)·((1/2)d1)·d2) = (1/2)·d1·d2

 

 


Svar #6
16. maj 2012 af v1717 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen folkens! Man kan altid regne med Studieportalen!


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2012 af mathon

formlen er en specifik udgave af
den almene firkantsarealdiagonalformel

                                                                                 A = (1/2)·d1·d2·sin(Vspids)

en rhombe har
ortogonale diagonaler


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2012 af mathon

korrigeres til

formlen er en specifik udgave af
den almene firkantsarealdiagonalformel

                                                                                 A = (1/2)·d1·d2·sin(V)

en rhombe har
ortogonale diagonaler


Skriv et svar til: Diagonaler og Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.