Matematik

Matematik B

27. august 2005 af Børge (Slettet)
Brug formlen (a ± b)²=a² + b² ± 2ab til omformning af følgende udtryk.
(x-5)²,(x + 3)²,(2z-6)², (2z+y)²,
(2a + 3b)²

Nogle som kan forklare hvordan man regner sådan en opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du skal gange parantesen ud.

(x-5)² = (x+5)*(x+5), så ganger du bare leddene sammen, formlen øverst viser hvordan resultatet skal se ud.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2005 af 2835 (Slettet)

Sådan laves den første:

her er a=x og b=5 dvs.
(x-5)² = x^2 + 25 - 10x

prøv selv at skriv resten herinde, så kan vi rette dem

Mvh
2835
- www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #3
27. august 2005 af Børge (Slettet)

Sådan her?

(x+3)² = x² + 9 + 6x

(2z-6)² = 4z - 36 - 24z

(2z+y)² = 4z+ y² + 4zy

(2a + 3b)² = 4a + 9b + 12ab

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2005 af 2835 (Slettet)

1, rigtig.
2, første led skal være 4*z^2 (z skal så i anden også, da a=2z og IKKE kun 2.
3, det samme som under 2.
4, a og b, i 1. og 2. led på højresiden af lighedstegnet skal begge stå i anden, jf. 2 og 3

Mvh
2835
- www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #5
27. august 2005 af Børge (Slettet)

Ok tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Matematik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.