Matematik

Kontinuert forrentning, herunder sammenhæng mellem f(x) = b ax og f(x) = be^kx

18. maj 2012 af Supermannn1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa! 

 

Til min mundtlige års prøve skal jeg under Eksponentiel udvikling komme ind på:

Kontinuert forrentning, herunder sammenhæng mellem f(x) = b ax og f(x) = be^kx

 

Forstår ikke helt hvad kontinuert forrentning er og kan ikke gennemskue sammenhængen f(x) = be^kx  ?  er det noget med renters rente formel der bliver opløftet ?

 

på forhånd tak :) 


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. maj 2012 af SuneChr

Omskriv       y = b·ax   ⇔   y = b·ex·lna         k = ln a


Svar #2
18. maj 2012 af Supermannn1 (Slettet)

 hvordan kan jeg beskrive sammenhængen ?


Svar #3
18. maj 2012 af Supermannn1 (Slettet)

og hvad indeholder lna ?  indeholde den renteformlen (1+r)^n  ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. maj 2012 af SuneChr

y er den forrentede kapital umiddelbart efter x rentetilskrivninger

b er kapitalen før første rentetilskrivning

renten, r, pr. rentetilskrivning      r = a - 1

Hedder renten pr. rentetilskrivning f.eks. 4½%  er  r = 0,045 og dermed  a = 1,045

 

 


Svar #5
18. maj 2012 af Supermannn1 (Slettet)

Er det korrekt antaget at y=b*ekt       giver en fordoublet væks så ? i forhold til y=b*ax


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. maj 2012 af SuneChr

Som # 1 :  Udtrykkene er helt identiske

                  y = b·a  ⇔   y = b·ek·x

Kapitalfordobling løses ved      2 = 1·ax


Svar #7
18. maj 2012 af Supermannn1 (Slettet)

nårhhh.... selvfølgelig !  mange tak jeg er med nu !! :) 


Svar #8
21. maj 2012 af Supermannn1 (Slettet)

Men hvordan kan jeg vise at e^kx = (e^k)^x   altså er e^k =a

 

Er det så simpelt som at vise dette y = b·ax   ⇔   y = b·ex·lna         k = ln a ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. maj 2012 af SuneChr

Der gælder generelt            (am) =  (an) =  am·n


Svar #10
21. maj 2012 af Supermannn1 (Slettet)

okay super mange tak ! :) 


Skriv et svar til: Kontinuert forrentning, herunder sammenhæng mellem f(x) = b ax og f(x) = be^kx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.