Matematik

Differentialregning/ Integral regning

18. maj 2012 af nuser05 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder lige at forbereder mig til eksamen men er i tvil på nogle spørgsmål, så lidt hjælp kunne være godt

 

• De almindelige regneregler for differentialkvotienter. Herunder skal du specielt bevise reglen til differentiation af en differensfunktion

• Du  skal specielt behandle beregning af ekstrema og anvendelse i optimeringsproblemer

• du specielt bevise at en stamfunktion er entydig op til en additiv konstant.

 

mange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2012 af SuneChr

Det er ikke spørgsmål, du stiller men anmodning om hele afhandlinger. Det kan vi desværre ikke klare, jo, det kan vi godt, men ikke i dette forum. Det er det ikke beregnet til. Hvor er i øvrigt lærebøgerne? Er teksten blegnet i solen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2012 af mathon

at bevise reglen til differentiation af en differensfunktion

           klarer du med tretrinsreglen

            

                  • Du  skal specielt behandle beregning af ekstrema og anvendelse i optimeringsproblemer

                    her repeterer du sammenhængen mellem fortegnet for f '(x) og monotopnien for f(x)

                  • skal du specielt bevise at en stamfunktion er entydig op til en additiv konstant
betyder
                  • skal du specielt bevise at en stamfunktion er entydig på nær en konstant
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2012 af mathon

De almindelige regneregler for differentialkvotienter

                              (f(x)±g(x)) = f '(x) ± g '(x)


                              (k·f(x)) '  = k ·f '(x)

    
                              (f(x)·g(x)) ' = f '(x)·g(x) + f(x)·g '(x)


                             (1/g(x)) ' = -g '(x)/g2(x)


                             (f(x) / g(x)) ' = [f '(x)·g(x) - f(x)·g '(x)] / g2(x)


                            (f(g(x))) ' = f '(g(x)) · g '(x)

 


Svar #4
18. maj 2012 af nuser05 (Slettet)

mange tak for de brugbare svar!!

* k står det for konstanten?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2012 af Glans (Slettet)

Ja, K er konstanten.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

NEJ - der er to forskellige konstanter her

1) Den i forbindendelse, med stamfunktionen, som er en ADDITIV konstant, der lægges til stamfunktionen

for at flytte den opad og nedad

2) Den i differentationsreglerne har ikke noget med stamfunktionen at gøre, men betyder bare,

at ved differentation sættes en evt. konstant foran det differentierede udtryk "udenfor parentes"

mht til differentationen  

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. maj 2012 af YesMe (Slettet)

#6

Det jo en konstant i dette tilfælde. Du har ret, at der er to konstanter, men konstanten for stamfunktionen kaldes normalt integrationskonstant. (Vær opmærksom på det, til #4!!!, når du sku' bevise sådan noget)

#0

Går ud fra, at du har gået glip af mange ting; opgaver om dette emne, som skulle gennemgås i timerne.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

# 7

BEGGE er konstanter i denne sammenhæng.

Som jeg så rigtigt skriver.

Men det er da altid rart at blive bekræftet . . .

;-)


Skriv et svar til: Differentialregning/ Integral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.