Matematik

Hvor meget kommer jeg til at betale i rente?

19. maj 2012 af pomfrit93 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey Studieportalen. Jeg har et problem med at finde en formel til spørgsmål b. opgave a er lavet. Er der nogen der kan hjælpe mig?
Opgaven ser ud som følgende :

(1.2) Du ønsker dig en bil for 120.000 kr. Derfor optager du et annuitetslån i banken med 1,2 % pr. måned i rente.
a) Hvor stor bliver den månedlige ydelse hvis du skal afvikle lånet på nøjagtig 48 måneder ?:
Her kan vi igen bruge Gældsformlen

y = ydelse pr. termin
G = lånets hovedstal = 120.000 kr.
r = rentefod = 1,2%
n = antal terminer = 48 måneder


y = G  r1-(1+r)-n⇔y = 120.000  0,0121-(1+0,012)-48⇔y = 120.000*0,027527552 ⇔ y = 3303,31kr.

 

(bemærk at dataerne ser forkert ud da de har stået i en formel. Facit er rigtigt)

Den månedlige ydelse bliver 3303,31 kr. for at få afviklet lånet på nøjagtig 48 måneder.

b) Hvor meget kommer du til at betale i renter med betingelserne i del-spørgsmål a) ?

Jeg har fået et et facit udleveret på forhånd. det hedder 38.558,70 kr.

Tak - Mvh Aske


Skriv et svar til: Hvor meget kommer jeg til at betale i rente?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.