Matematik

løs uligheden?

19. maj 2012 af kaar77 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

 

Jeg har en opgave i matematik jeg har siddet med i et stykke tid, og håber der er nogle, som kan hjælpe

 

Der er to funktioner: 

f(x )= 3,7 · 0,5x og g(x )= - x + 3,4

 

jeg skal løse uligheden: f(x) ≤ g(x) ved brug af 3 logaritmeregneregel på et eller andet tidspunkt i udregningen.

Jeg har prøvet at regne den 3 gange, men når jeg så har indsat mit x i uligheden kommer det ikke til at passe.

Det sidste resultat jeg har fået er 0,06 og det passer heller ikke :(

 

Håber der er nogle der ved hvordan man kan udregne den så uligheden kommer til at gå op

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

I denne opgave https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1195104 (som kun er 10 min ældre) løses ligningen f(x) = g(x). Se så på graferne for de to funktioner. Der gælder, at f(x) ≤ g(x) mellem de to rødder i ligningen.

Jeg gætter på, at det også er din opgave i den anden tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet  ;-)

Vedhæftet fil:1 Ulighed.PNG

Skriv et svar til: løs uligheden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.