Matematik

beregn evt. skæringspunkter?

19. maj 2012 af Kamiillaxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, 

 

jeg er igang med at lave en matematikaflevering og har fået denne opgave stillet:

 

1)   Beregn med to decimaler koordinaterne til eventuelle skæringspunkter mellem graferne for funktionerne

f(x) = 3,7 · 0,5x og g(x)= - x + 3,4

 

Jeg kender godt den normale måde at regne skæringspunktet for to funktioner ud på, men jeg er ikke sikker på om den her har en eller 2 skæringspunkter, og hvis den har to, så ved jeg ikke hvordan det skal regnes ud 

 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse ligningen

3,7 · 0,5x = -x + 3,4

og hertil skal der bruges et CAS-værktøj. Der er to skæringspunkter mellem de to funktioners grafer.


Svar #2
20. maj 2012 af Kamiillaxx (Slettet)

men når man så har ligningen f(x) = g(x), hvordan får man det regnet om til en andengradsligning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det kan ikke omskrives til en 2.-gradsligning. Genlæs #1.


Skriv et svar til: beregn evt. skæringspunkter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.