Kemi

Hjælp!! Fra mL til gram

20. maj 2012 af Julie017 (Slettet)

Hvordan omrgener jeg 18,20 mL til gram?? :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2012 af mathon

             uden kendskab til densiteten ρ kan du ikke

ellers
                      m = V·ρ


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2012 af MySoul (Slettet)

1 mL = 1 g (ved vand)


Svar #3
20. maj 2012 af Julie017 (Slettet)

Hvordan beregner jeg så stofmængden af mine to forsøg med natriumthiosulfatopløsning?? 

Forsøg 1 fik jeg en forbrugt mængde på 18,20 mL 

Forsøg 2 fik jeg en forbrugt mængde på 18,42 mL 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2012 af mathon

 

                       ...du angiver ikke natriumthiosulfatopløsningens molaritet

 


Svar #5
20. maj 2012 af Julie017 (Slettet)

0,1 M :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2012 af mathon

M(Na2S2O3) = sum[{2,2,3}*{22.990,32.065,15.999}) g/mol = 158,107 g/mol

masseberegning af natriumthiosulfat
                                    
                       18,20 mL
                                             m = V
·c·M = (0,01820 L) · (0,100 mol/L) · (158,107 g/mol) = 0,287755 g

                       18,42 mL
                                             m = V
·c·M = (0,01842 L) · (0,100 mol/L) · (158,107 g/mol) = 0,291233 g

 


Svar #7
20. maj 2012 af Julie017 (Slettet)

TAK!! ;-) 


Skriv et svar til: Hjælp!! Fra mL til gram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.