Matematik

Løs ligning!!

20. maj 2012 af ulrikke1212 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa! 
Jeg har problemer emd at løse den her ligning, så jeg håber der er nogen som kunne hjælpe mig lidt:

3,7*3,5x≤-x+3,4


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2012 af nielsenHTX

brug CAS.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2012 af peter lind

Det er da en ulighed. Brug et CAS værktøj til det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2012 af SuneChr

# 0  Det ses umiddelbart, efter leddene er samlet på venstre side, at et evt. 0-punkt kunne ligge omkring x = 0.

Dette skal så undersøges.


Svar #4
20. maj 2012 af ulrikke1212 (Slettet)

når jeg indsætter det i maple - for jeg:    RealRange(Open(0,22),Open(2,91))
Hvad betyder det ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2012 af nielsenHTX

#4 der er gået noget galt der "RealRange(Open(0,22),Open(2,91))" giver ingen mening.

du kan fx løse.

3,7*3,5x+x-3,4=0 ⇒x=-0.05475 

du ved at 3,7*3,5x er en voksende funktion altså gælder uligheden fra

-∞ til -0,05475...

(det er altid en god ide at tegne det for at få et bedre overblik)

 


Skriv et svar til: Løs ligning!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.