Matematik

Hjælp til at finde x

20. maj 2012 af SerCarlos (Slettet)

Hej!

Jeg skal finde x i følgende ligning

-7x - 9 = - x2

Jeg har glemt hvordan man ophæver potens, kan nogle forklare dette?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2012 af fosfor (Slettet)

Sæt x i anden på venstre side:

x2-7x - 9 = 0

Nu kan du sætte ind i løsningsformlen for en andengradsligning:

a x2 + b x + c = 0

x = (-b±√(b2-4 a c))/(2 a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2012 af peter lind

Det gør man ikke. Flyt x2 over på venstre side og brug reglerne for løsning af en andengrads ligning. Hvis du ikke lige har det stående kan du se det på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html#andengrad


Svar #3
20. maj 2012 af SerCarlos (Slettet)

Tak! :D

 


Skriv et svar til: Hjælp til at finde x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.