Matematik

kompleks logaritme

20. maj 2012 af videnskabtp (Slettet)

Vi skal regne i 4-tals-logaritmen på det komplekse tal dvs logx=log_4(x)

log(x+2y) + log(x-2y) = 1.

|x|-|y| udgøre en cirkel på det komplekse plan og vi skal bestemme den mindste værdi af denne størrelse.  Please hjælp mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere hele opgaven.


Svar #2
20. maj 2012 af videnskabtp (Slettet)

Jeg skal finde den mindste værdi for |x|-|y| !


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Men hvad er der givet om x og y? Er x og y komplekse tal? Er det virkelig ikke muligt at formulere hele opgaven i sin fulde ordlyd?


Svar #4
21. maj 2012 af videnskabtp (Slettet)

x og y er reelle tal


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvordan kommer så den komplekse logaritme ind i billedet? Prøve at genlæse sidste sætning i #3:

Er det virkelig ikke muligt at formulere hele opgaven i sin fulde ordlyd?


Svar #6
21. maj 2012 af videnskabtp (Slettet)

Det har jeg gjort. Du kan jo bare ikke løse den..


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du har ret. Jeg kan ikke løse den på baggrund af den mangelfulde opgaveformulering, du har givet ovenfor.


Svar #8
21. maj 2012 af videnskabtp (Slettet)

Du kan ikke løse den på baggrund af dine manglende evner. "Mangelfuld opgaveformulering" er bare en dårlig undskyldning. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Med sådan en indstilling skal du ikke forvente at få yderligere hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. maj 2012 af SuneChr

# 8  Jeg ka' s'gu'  heller ikke klare den, du. Dertil rækker mine evner heller ikke. Men hvem kan så?


Svar #11
21. maj 2012 af videnskabtp (Slettet)

#9 Men det er jo sandt. Du kan bare ikke indrømme det. 

Opgaven er formuleret korrekt. 


Brugbart svar (1)

Svar #12
21. maj 2012 af Mathematician (Slettet)

Opgaven kan formentlig løses på en mere elegant måde. Jeg har gjort følgende:

For en vilkårlig logaritmefunktion gælder der følgende

x+2y>0, x-2y>0 og (x+2y)(x-2y)=4

Heraf får vi, at 

x>2|y|≥0 og x2-4y2=4

Fra symmetrien kan vi uden tab af generalitet betragte tilfældet, hvor y≥0. Når x>0 er det i sagens natur nok at finde minimum af x-y. 

Lad ξ = x-y og indsæt dette i x2-4y2=4, da ser vi, at

3y2-2ξy + (4-ξ2) = 0.

Dette er et kamufleret andengradspolynomium med positiv diskriminant.

Dvs. d=4ξ2-12(4-ξ2) ≥ 0.

Da er ξ ≥ √3, og når x=(4/3)√3 og y= √3 / 3 må ξ=√3.

Derfor ender jeg med at få minimum af |x| - |y| er √3.


Svar #13
22. maj 2012 af videnskabtp (Slettet)

tak Mathematican!


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. maj 2012 af SuneChr

# 12  Bær over med mig - men hvor er  log4 x henne, som # 0 lægger op til?


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven drejer sig tilsyneladende om at finde minimum for størrelsen |x| - |y| for punkter (x,y) på den højre hyperbelgren x2 -4y2 = 4 . Den højre hyperbelgren blev udvalgt ved at formulere ligningen ved

log4(x+2y) + log4(x-2y) = 1 ,

men det er jo mildest talt ikke klart fra opgavens formulering, hvor der tales om kompleks logaritme og cirkler i den komplekse plan.


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. maj 2012 af SuneChr

# 14      log4 x    ja. OK   men kompleks logaritme?


Brugbart svar (0)

Svar #17
22. maj 2012 af Mathematician (Slettet)

Jeg forstår heller ikke, hvorfor ordet 'Kompleks logartime' er skrevet her. Jeg har løst opgaven uden brug af komplekse tal, og formuleringen '|x|-|y| udgøre en cirkel på det komplekse plan' er stadig uklar for mig. 


Skriv et svar til: kompleks logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.