Matematik
En funktion f er bestemt ved f(x) = e^x - 2x
Hej alle sammen,
er der nogle kloge matematik hoveder, som kan hjælpe mig hurtigst muligt med opgave b?!
En funktion f er bestemt ved
f(x) = e^x - 2x
Grafen for f, koordinatsystemets akser og linjen med ligningen x=k afgrænser en punktmængde Mk, der har et areal.
b) Bestem de værdier af k, for hvilke arealet af Mk er 4.
Svar #3
21. maj 2012 af mathon
Ak = 0∫k f(x)dx = 4
Define f(x) = e^x-2x
solve(∫(f(x),x,0,k)=4,k) da du alligevel skal brug CAS
Svar #4
21. maj 2012 af nielsenHTX
du skal så løse
0∫k f(x)dx=4
lidt hjælp;
0∫k ex-2xdx=[ex-x2]0k=(ek-k2)-(e0-02)=ek-k2-1
det skal være 4 så find k i
ek-k2-1=4
(brug CAS, jeg får k=2.3564)
Svar #6
21. maj 2012 af hellesin (Slettet)
Jeg får også k til 2,35... når jeg isolere den i formlen: ek-k2-1=4.
Men forstår ikke hvordan du får:
0∫k ex-2xdx=[ex-x2]0k=(ek-k2)-(e0-02)=ek-k2-1
Svar #7
21. maj 2012 af mathon
fordi
∫o (ex - 2x)dx = ex - x2
og
0∫k (ex - 2x)dx = ek - k2 - (e0 - 02) = ek - k2 - (1 - 0) = ek - k2 - 1
samt
ek - k2 - 1 = 4
ek - k2 = 5
solve(e^k - k^2 = 5,k) | k>0
Svar #8
21. maj 2012 af hellesin (Slettet)
Nu forstår jeg! Mange tak for hjælpe begge to.
Men har lige et spørgsmål til dig marthon; hvorfor skriver du 5 når det er 4 der står i opgaven:
ek - k2 - 1 = 4
ek - k2 = 5
solve(e^k - k^2 = 5,k) | k>0
Svar #10
21. maj 2012 af hellesin (Slettet)
Nu bliver jeg helt forvirret igen!
Marthon skriver 5 og nielsenHTX skriver 4?
I opgaven står der jo 4?
Svar #12
21. maj 2012 af hellesin (Slettet)
det er de da ikke.
Den ene giver 2,35 når man solver og ved 5 giver den 0? :(((
Svar #13
21. maj 2012 af nielsenHTX
#12 så må du vise hvad du skriver fordi de er indentiske.
ek - k2 = 5 har samme løsning som ek - k2-1 = 4
Skriv et svar til: En funktion f er bestemt ved f(x) = e^x - 2x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
