Matematik

Tangent til graf

21. maj 2012 af mark1015 (Slettet)

En funktion er givet ved forskriften f (x) = x2 − 3x . Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i
punktet P(2,−2).

Nogle der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f '(x0)·(x - x0) + f(x0) .

Her er x0 = 2. Beregn så f '(2) og indsæt i tangentligningen.


Skriv et svar til: Tangent til graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.