Matematik
Beregn for fast x integralet
Hej!
Opgaven lyder: Beregn for fast x integralet: ∫(0,x2) (f(x,y)) dy (integralet har nedre grænse i nul og øvre grænse i x2 - kender ikke den korrekte notation). f(x,y)=xy2+x-22
Mit spørgsmål er, hvad betyder formuleringen fast x i praksis? Og hvordan skal jeg integrere et "fast x"?
Svar #2
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
Der integreres efter y, mens x betragtes som en konstant.
Svar #3
22. maj 2012 af mathon
...at x er konstant
0∫x^2 f(x,y)dy = (1/3)x·(x2)3 + (x-x2)·x2 - ((1/3)x·03 + (0-02)·y) = (1/3)x7 - x4 + x3
Svar #4
22. maj 2012 af peter lind
Du skal betragte x som en konstant eller et fast men ikke nærmere bestemt tal. i dit tilfælde er funktionen et andetgrads polynomium, som skal integreres eks ∫ x*y dy = ½xy2
Svar #6
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
Udregningen i #3 bør retteligt skrives
0∫x^2 f(x,y)dy = (1/3)x·(x2)3 + (x-x2)·x2 - ((1/3)x·03 + (x-x2)·0) = (1/3)x7 - x4 + x3 ,
hvilket naturligvis ikke ændrer det færdige resultat.
Svar #7
22. maj 2012 af wonk (Slettet)
Til gengæld er jeg ret lost på en ny integralopgave:
Beregn integralet: M∫ f(x,y)d(x,y)
hvoraf f(x,y)=x2y+x-y2
og mængden M=[(x,y)I0≤x≤1∧0≤y≤x2]
Er her nogen der kan give et par hits?
Svar #9
22. maj 2012 af wonk (Slettet)
Jeg har allerede fundet svaret! Undskyld... jeg havde en formel for det som jeg havde overset! Mange tak for jeres hjælp!
Skriv et svar til: Beregn for fast x integralet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
