Matematik

Reducer udtrykket

23. maj 2012 af brainiak (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan simpelthen ikke forstå hvad er det jeg gøre forkert , fordi resultatet skal give -2b(b+a)

(a+b)(a-b)-(a+b)2=a2-b2-a2-2ab+b2=-2ab     Er det rigigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2012 af nielsenHTX

(a+b)(a-b)=a2-b2

(a+b)2=a2+b2+2ab

(a+b)(a-b)-(a+b)2=a2-b2-(a2+b2+2ab)=-b2-b2-2ab=-2b2-2ab=-2b(b+a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2012 af mathon

 

                             (a+b)(a-b)-(a+b)2 = a2-b2 - (a2+2ab + b2 =

                             a2- b2 - a2 - 2ab - b2 = -2b2 - 2ab = -2b(b+a)


Svar #3
23. maj 2012 af brainiak (Slettet)

Takker fo hurtig svar)


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.