Matematik

cirkel og punkt

24. maj 2012 af julle725 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg er igang med en opgave hvor jeg skal bestemme tallet k, så cirklen c, går igennem punktet P. 

c: (6-4)^2 + (10-k)^2 = 9

Punktet P(6,10)

Jeg har indsat tallene og ganget paranteserne ud, men jeg får:

4 + 100 + k^2 -20k=9

Nu har jeg jo to ubekendte, hvordan kan jeg udregne tallet k?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2012 af WHiP (Slettet)

læg 100 og 4 sammen og træk 9 fra, så har du en andengradsligning du løser for k.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man har

(6-4)2 + (10-k)2 = 9 ,

dvs

(10-k)2 = 9 -4 = 5 , dvs

10-k = ±√5


Skriv et svar til: cirkel og punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.