Kemi
Kemi - nogen der vil tjekke mine svar ?
28. august 2005 af
gym2 (Slettet)
Hej nogen der vil tjekke mine resultater ? er MEGET i tvivl - og en hjælpende hånd på sidste opgave ville ikke være af vejen
på forhånd tak gym2
CaCO3 + 2 HNO3 -> Ca(NO3)2 + CO2 + H20
antag der tages 10 tons CaCO3!
a: beregn massen af den mængde Calciumnitrat, der maksimalt kan fremstilles . mit svar = 16,345 ton
b:hvor meget fylder (ved 23 grader celcius og 1 bar ) den mængde CO2, der udvikles ved reaktionen? mit svar = 2457548,2 L
antag, at der anvendes en 68 masseprocent saltpetersyre til fremstillingen
c: beregn volumiet af den mængde saltpetersyre, der mindst skal anvendes ved fremstillingen ? ... HJÆLP ???
på forhånd tak gym2
CaCO3 + 2 HNO3 -> Ca(NO3)2 + CO2 + H20
antag der tages 10 tons CaCO3!
a: beregn massen af den mængde Calciumnitrat, der maksimalt kan fremstilles . mit svar = 16,345 ton
b:hvor meget fylder (ved 23 grader celcius og 1 bar ) den mængde CO2, der udvikles ved reaktionen? mit svar = 2457548,2 L
antag, at der anvendes en 68 masseprocent saltpetersyre til fremstillingen
c: beregn volumiet af den mængde saltpetersyre, der mindst skal anvendes ved fremstillingen ? ... HJÆLP ???
Svar #2
28. august 2005 af frodo (Slettet)
de to første lyder plausible.
i c skal du finde massen af anvendt HNO3, og dele med 0,68, for at finde massen af en 68m% opløsning, hvorefter du slår densiteten af denne op i databogen, hvorefter du finder voluminet herudaf
i c skal du finde massen af anvendt HNO3, og dele med 0,68, for at finde massen af en 68m% opløsning, hvorefter du slår densiteten af denne op i databogen, hvorefter du finder voluminet herudaf
Skriv et svar til: Kemi - nogen der vil tjekke mine svar ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
