Matematik

Procent, hvodan finder jeg den?

24. maj 2012 af Meti0029 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

Hvordan ville i gribe opgaven an? Er fuldstændig lost.

I 1999 gik der 520 elever på Østre Skole. I 2000 var elevantallet steget til 546.

* Hvor mange % steg elevtallet fra 1999 til 2000?

I år 2001 regnes med en yderligere stigning på 6.5%.

* Hvor mange elever vil der gå på skolen i 2001?

Vil meget gerne høre fomlen, på den. Så jeg ved det til næste gang.

Tak for hjælpen, på forhånd.

Metine.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn ændringen i forhold til det oprindelige elevtal.

Stigningen i 2001 er 6,5% af elevtallet i 2000. Beregn stigningen og læg den til elevtallet i 2000.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

a)   (546/520 - 1) * 100% = ?


b)   2000 * (1 + 6,5%) = 2000 * 1,065 = ?


;-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

b) Ikke   2000 * 1,065 ,   men     elevtal(2000) · 1,065 = 546 · 1,065 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

# 3

Selvfølgelig -

Rent & uforfalsket SJUSK!


Skriv et svar til: Procent, hvodan finder jeg den?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.