Matematik

Reducer brøk

27. maj 2012 af vict0438 (Slettet)

Hej 

Jeg sidder og er i gang med at læse op til Mat skriftligt og er kommet til at reducere en børk, men kan ikke huske hvad man gør med en gange brøk. 

8a^ 3*b*a^−2/ (2b)^2

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Kan du ikke skrive brøken ordentligt op? Der er ikke endtydighed i opskrivningen.


Svar #2
27. maj 2012 af vict0438 (Slettet)

8a3 •b•a-2
(2b)2

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Tælleren omskrives ved hjælp af potensregnereglen

at * ap = at+p

Dvs.

8a3 * b * a-2 = 8a * b

Nævneren udregnes, idet faktorerne i parentesen kvadreres. Jævnfør potensregnereglen

(a * b)x = ax * bx

Dvs.

(2b)2 = 4b2

Brøken bliver derfor

(8a * b) / (4b2) = (2a) / b


Skriv et svar til: Reducer brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.