Matematik

Løs ligning uden hjælpemiddler

28. maj 2012 af kaar77 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

 

Jeg har fået til opgave at løse denne ligning uden hjælpemiddler:

(27 · 47) / (85 · x)   = 1

 

Jeg er med på de forskellige potens regneregler, men når jeg får regnet mig frem til dette:

(87) / (85 · x)  =  1 

kan jeg ikke komme videre, for jeg kan ikke finde ud af hvad jeg skal gøre med x?

hvis x ikke var der ville jeg bruge potensregnereglen:

am / an = am-n

men nu er x jo en del af nævneren, så jeg ved ikke hvad jeg skal gøre?

 

Håber at i kan hjælpe, tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2012 af ibibib (Slettet)

Gang x over på den anden side af lighedstegnet


Svar #2
28. maj 2012 af kaar77 (Slettet)

nu passer det :) tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

(2^7 * 4^7) / 8^5  * x) = 1

4 = 2^2, 8 = 2^3

2^7 * 4^7 = 8^5 * x

2^7 * (2^2)^7 = (2^3)^5 * x

2^7 * 2^14 = 2/15 * x

2^21 = 2^15 * x

x = 2^21 / 2^15 = 2^6  (= 64)

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan også konstatere, at 2·4 = 8 , hvorfor

27 ·47 = (2·4)7 = 87 , og dermed er

x = (27 · 47) / 85 = 87 / 85 = 87-5 = 82 = 64


Skriv et svar til: Løs ligning uden hjælpemiddler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.