Matematik

Matematik B - stamfunktioner

28. maj 2012 af 0610sofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i gang med at læse op til b-niveau skriftlig eksamen i 3g, da jeg skulle løse denne opgave: 

En funktion f er givet ved f(x)=6x^2
Bestem forskriften for den stamfunktion til f, hvis graf går fennem punktet P(1,10).

Jeg har fundet stamfunktionen, som jeg tror er: F(x)=6*2*1/3x^3 (ret mig hvis jeg er forkert på den)

Jeg kan dog ikke komme længere. Er der nogle der kan hjælpe mig videre?

Mvh Sofie 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2012 af ibibib (Slettet)

Samtlige stamfunktione er

F(x) = 6·1/3x³ + k = 2x³ + k.

Nu skal du beregne integrationskonstanten k, ved at indsætte det givne punkt.


Svar #2
28. maj 2012 af 0610sofie (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Din f(x) er forkert

Den skal være 2x^3 + k

Indsæt P

10 = 2*1^3 + k

k = 8

;-)


Skriv et svar til: Matematik B - stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.