Matematik

blandede 2. ordens partielle afledede

29. maj 2012 af terbium (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej, er der en der kan hjælpe med denne ( Bestem den blandede 2. ordens partielle afledede fxy(x,y) )

f(x,y) _ cos(x- y2

de partielle afledede fx(x,y) og fy(x,y) er fx(x,y) - 3x2sin(x3-y2) og fy(x,y) = 2ysin(x3-y2

herefter skal f(x)y (x,y) .... jeg syntes man ender ud i meget lange udtryk - det skal lige siges det er til en eksamen uden hjælpemidler 

håber der er en der kan forklare hvordan det skal løses 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Her er

f(x) = cos(x- y2) , og

∂f/∂x = -3x2sin(x3-y2) , og dermed

2f/∂x∂y = -3x2·cos(x3-y2)·(-2y) = 6x2y·cos(x3-y2)


Svar #2
29. maj 2012 af terbium (Slettet)

tak for et hurtigt svar 


Skriv et svar til: blandede 2. ordens partielle afledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.