Matematik

Sammenhæng mellem variables vækst (potensfunktioner)

29. maj 2012 af cigi123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal til eksamen i matematik b mundtlig i morgen, og mangler at kunne sige noget om spørgsmålet

 Sammenhæng mellem variables vækst (potensfunktioner)

 

Jeg håber der er en der kan hjælpe mig.

 

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

En potensfunktion

y = b*xa

Potensfunktion har den generelle egenskab, at når x-værdien ganges med tallet k, så ganges y værdien med tallet ka.

Det er sammenhængen mellem de variables vækst.

Eksempel:

y = 2*x3

skal du beregne, hvor stor y-værdien bliver hvis du øger x-værdien med 10 %. Her er k = 1,10, dvs. y-værdien øges med

100% * (1,103 - 1)


Svar #2
30. maj 2012 af cigi123 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2012 af mathon

om end lidt sent:
                                         rΔy = pΔy / 100             rΔx = pΔx / 100
   og

                                                                         (1+rΔy) = (1+rΔx)a

   hvoraf                            
                                         rΔy = (1+rΔx)a - 1                                 rΔx = (1+rΔy)1/a - 1
                                         pΔy = ((1+rΔx)a - 1) ·100                      pΔx = ((1+rΔy)1/a - 1) ·100


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Sammenhængen mellem mit og Mathons indlæg er

k = 1+rΔx

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Og der må gælde, at når y-værdien ganges med en en bestemt værdi c, da gælder, at

c = ka

hvoraf

k = a√c = c1/a    (jævnfør potensregnereglerne)

c er i dette tilfælde med Mathons notation

c = (1+rΔy)


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem variables vækst (potensfunktioner)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.