Matematik

Bestem kassens rumfang udtrykt ved x, UDEN HJÆLPEMIDLER

30. maj 2012 af ak08 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey folkens! 

Er der nogen der kan forstå opgave 6 uden hjælpemidler i denne opgave? 

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/110823_stx112_MAT_A.ashx

 

En bestemt affaldscontainer har form som en åben kasse. Sammenhængen mellem kassens
højde h og kassens bredde x er  3= 3 x+ h  , mens sammenhængen mellem kassens længde
l og kassens bredde er l = 2x .

 

Rumfanget af kasse er jo l * b * h 

Jeg tror jeg er forvirret fordi jeg har lavet matematik opgave i mange timer nu :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af jnl123

så tag en slapper :)

hvis du isolerer h i 3x+h=3, så kan du skrive:

x*h*l = (x)*(3-3x)*(2x) = ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2012 af peter lind

Du kan isolere h i lignigen med h. Det kan du sætte ind i din formel for rumfanget. Dermed har du udtrykt rumfanget som funktion af x


Svar #3
30. maj 2012 af ak08 (Slettet)

Omg.. jeg føler mig lidt af en taber. Jeg bør nok slappe lidt af

 

6x^2-6x^3 ..

Tusind tak for din hjælp! haha


Svar #4
30. maj 2012 af ak08 (Slettet)

som* haha


Skriv et svar til: Bestem kassens rumfang udtrykt ved x, UDEN HJÆLPEMIDLER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.