Studievalg og videregående studie

Hjælp til valg af uddannelse efter gymnasiet :)

30. maj 2012 af Schwartz10 (Slettet)

Hej Alle :)

Jeg går i 2.g og er en dreng på 17. I mit andet gymnasieår har jeg lært meget om mig selv og dermed også meget om hvad jeg vil efter gymnasiet, men som så ofte har de mange svar bare hjulpet til endnu flere spørgsmål, og det er disse jeg håber I kan hjælpe mig med :)

En af de ting jeg har fundet ud af, er at jeg er ekstremt glad for matematik, tror det eller ej. Både fordi jeg er god til det, men mest fordi jeg godt kan lide det. Hovedsagligt tror jeg, at det jeg godt kan lide ved matematik, er så simpelt som når man løser ligninger. Det med at have et problem, løse det og så, vigtigst af alt, kunne tjekke det efter med en lommeregner, eller regne baglæns. Hvis man kunne finde den proces i et job ville jeg umildbart tro det er dét jeg leder efter. 

Jeg har jo selvfølgelig selv undersøgt nogle af de mulige områder, og noget det jeg har fundet frem til er "Datalog" eller "Lærings- og oplevelseteknologi". Netop de to lyder rigtig spænende, og jeg har endda været på besøg på sidst nævnte uddannelse. Men nu er jeg kommet i tvivl, for selvom jeg bruger meget af min tid foran en computer, tiltaler det mig ikke rigtigt, at bruge hele min arbejdstid på computeren, som man jo gør indenfor de to nævnte erhverv. Derimod ville det være bedre, hvis det var noget fysisk eller noget der foregik udenfor. 

Udover det skal det også siges, at det ville være rigtig fedt, hvis det var noget man kunne leve selvstændigt af. Jeg har ikke lyst til at møde på et kontor kl. 8 hver morgen i et gråt jakkesæt, så hellere gå alene hjemme :)

Jeg ved ikke om I kan bruge alt det her til noget, men det ville være en kæmpe hjælp til mig, hvis der var nogen der viste mig nogle nye aspekter.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2012 af gdsrsga (Slettet)


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. juni 2012 af eksamenshajen (Slettet)

Det lyder som om, at landinspektøruddannelsen måske er noget for dig? (Det er ikke det samme som landmåler, hvilket mange tror, men en 5-årig uni-uddannelse, som foregår i enten KBH eller Aalborg).

 

De har meget matematik, men også programudvikling, jura, ingeniørvidenskab, geografi og alt muligt andet.

 

Uddannelsen er både teoretisk og praktisk og man arbejder både ude og inde.

 

-Og så gør det jo ikke noget, at lønnen er god, og at vi har mangel på landinspektører i DK og resten af verden. :)

 Man kan vælge at lave sin egen praksis, eller arbejde i teams både privat og kommunalt. :)

 

http://blivlandinspektoer.nu/

 

http://www.ug.dk/uddannelser/universitetsuddannelser/bacheloruddannelser/tekniskvidenskabeligebacheloruddannelser/civilingenioeruddannelser/landinspektoer.aspx#fold2

 

 


Svar #3
02. juni 2012 af Schwartz10 (Slettet)

Opbygningen af datalogi studiet har jeg undersøgt en del, så det ved jeg i grove træk godt hvad handler om.

 

Landinspektør derimod lyder mere interressant, og det var lige præcis sådan noget jeg håbede på at opdage gennem denne tråd. 

- Jeg vil helt sikkert undersøge denne uddannelse nærmere. Tak!!


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. juni 2012 af eksamenshajen (Slettet)

Det var da dejligt, at du kunne bruge svaret til noget. :)


Svar #5
02. juni 2012 af Schwartz10 (Slettet)

Lige til orientering til andre læsere på denne tråd, så er andre forslag stadig meget velkommen :) 


Brugbart svar (2)

Svar #6
06. juni 2012 af dannysannem

Du kan måske overveje Informationsvidenskab eller digital design på Århus Universitet?

http://bachelor.au.dk/digital-design/cpage/introduktion/view1/0/Course/index/


Svar #7
07. juni 2012 af Schwartz10 (Slettet)

Mange tak for svaret dannysannem - som skrevet tidligere, er det rigtig dejligt at få sådan nogle inputs :)

Men desværre tror jeg at uddannelsen lyder til at være for bred, og at det ikke umilddelbart er mit kompetenceområde. 

Desuden har jeg også undersøgt landinspektør-uddannelsen nærmere, og også der er mit indtryk, at uddannelsen er meget bred hvor jeg, lige nu i hvert fald, tror jeg sørger noget mere specialiseret. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. juni 2012 af dannysannem

På informationsvidenskab fx går de første år med at få bred viden - synes jeg er smart.

Når du så har vænnet dig lidt til det at studere, så kan du specialisere dig i mange mange forskellige retninger i de sidste år af uddannelsen. Undervejs kan du hele tiden fordybe dig i egne projekter, med det indhold, som du selv interesserer dig for og ønsker at specialesere dig indenfor. 

Jeg har selv læst informationsvidenskab. Startede interesse for programmering, men endte med at specialisere mig i organsationsudvikling. Jeg ved stadig lidt om at programmere men synes det andet er sjovere. Mine gamle studiekammerater arbejder i dag med vidt forskellige ting, fra programmering, til kommunikation, projektledelse, forandring, medier osv. Men fælles for dem alle er at de er specialister med øje for det generelle. OG så har de i øvrigt alle sammen jobs.


Svar #9
14. juni 2012 af Schwartz10 (Slettet)

Mange tak for uddybningen - dejligt du følger den helt til dørs! 

Som jeg forstår det, er det du nævner også studieformen i flere uddannelser, hvor den væsentligste forskel er hvad man kan specialisere sig indenfor, og det er lige dette hvad jeg prøver at finde for tiden.

Umiddelbart synes jeg ikke jeg kan se det i den uddannelse du har vist mig, men måden du viser mig den på er god, fordi jeg har fået et godt overblik over hvad uddannelsen har at byde på.

 


Brugbart svar (1)

Svar #10
15. juni 2012 af eksamenshajen (Slettet)

#7
Du skriver:

"Desuden har jeg også undersøgt landinspektør-uddannelsen nærmere, og også der er mit indtryk, at uddannelsen er meget bred hvor jeg, lige nu i hvert fald, tror jeg sørger noget mere specialiseret."

 

De første tre år er relativt brede, og på kandidaten specialiserer man sig indenfor et felt. 


Svar #11
17. juni 2012 af Schwartz10 (Slettet)

Som skrevet tidligere, er det min opfattelse, at langt de fleste universitets uddannelser har den opbygning. Når jeg skriver at uddannelsen er meget bred, er det fordi der på ug's hjemmeside står følgende:

Du vil blive undervist i både tekniske, juridiske, geografiske og samfundsvidenskabelige fag.

For mig er både sammensætningen og de enkelte elementer ikke det jeg søger - men det kunne det lige så godt have været. :)


Skriv et svar til: Hjælp til valg af uddannelse efter gymnasiet :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.