Matematik

Dm(f) - haster.

31. maj 2012 af amalietj (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogle der kan forklare mig, hvordan hulen man finder definitationsmængden ud fra disse funktioner? burde man ikke tegne en graf først? er helt forvirret.

f(x) = 3/x-5

g(x) = kvadratrod af x-4

h/x) = log(x+6)

vil meget gerne have en forklaring, så jeg kan forstå det


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2012 af anonym000

Hvis du har taget noter står det der nok :)

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2012 af SuneChr

Parenteser  f og g    tak.

f    nævner ≠ 0.

g   Størrelsen under √  tegnet skal være ≥ 0.

h   log må kun tages af tal > 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2012 af Andreww (Slettet)

f(x) - Her løser du x-5=0   - da nævneren aldrig må være 0! Dvs. Dm(f)=R\{5}     (Alle tal pånær 5)

g(x) - Hvilke værdier for x kan man indsætte i √x   ?

h(x) - Igen. Hvilke værdier kan det lade sig gøre at tage logaritmen ?


Svar #4
31. maj 2012 af amalietj (Slettet)

hvad betyder R? er det at, det kan være alle tal pånær 5?

det må vel være tal over 0 til uendeligt? 

og det samme her. værdierne skal være over 0?

eller vrøvler jeg?


Skriv et svar til: Dm(f) - haster.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.