Matematik

Bestem kandens højde.

01. juni 2012 af erikreimer (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En oliekande skal fremstilles som en keglestub. Kanden skal kunne indeholde 1,7 liter. Diameteren foroven skal være d=100mm og forneden D= 150mm

a. Bestem kandens højde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan benytte formlen for keglestubbens rumfang

V = (h/3)·(A1 + A2+ √(A1A2))

hvor h er keglestubbens højde, og A1 og A2 er arealerne af top- og bundfladerne. De to arealer beregnes som cirkelarealer ud fra de kendte diametre. Indsæt V, A1 og A2 og isoler h.


Svar #2
01. juni 2012 af erikreimer (Slettet)

Formlen please hvordan man isolere h.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man ganger med 3 og dividerer med (A1 + A2+ √(A1A2)) :

h = 3V / (A1 + A2+ √(A1A2))

(Videregående?)


Svar #4
01. juni 2012 af erikreimer (Slettet)

Nej, det er bare en opgave for klejnsmede ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

De to arealer beregnes ud fra formlen for arealet af en cirkel:

A1 = (π/4)·d2  og  A2 = (π/4)·D2 , så

h = (12·V/π)·(d2 + D2 + d·D)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2012 af Singlefyren (Slettet)

og husk at omregne V=1,7 L til 1,7 mio kubikmilimeter, da de andre enheder er i milimeter.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. juni 2012 af Singlefyren (Slettet)

#5

h = (12·V/π) / (d2 + D2 + d·D)     - "slåfejl : dividere og ikke gange"


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er da korrekt. Alternativt

h = 12·V / (π·(d2 + D2 + d·D))


Svar #9
04. juni 2012 af erikreimer (Slettet)

Mange tak skal I have ;-)


Skriv et svar til: Bestem kandens højde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.