Samfundsfag

Ideologi = samfundsfaglig teori?

02. juni 2012 af hvorforerallebrugernavnopgtaget (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg skal snart op til AT og er en smule tvivl om nogle ting omkring samfundsfag, da jeg kun har haft det på c-niveau. Kan jeg anvende en bestemt samfundsideologi som en samfundsfaglig teori?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2012 af Frederikgodt (Slettet)

Nej, jeg vil ikke mene det er en egentlig teori. Hvad skriver du om - så kan jeg måske hjælpe på anden vis? 


Svar #2
02. juni 2012 af hvorforerallebrugernavnopgtaget (Slettet)

Har om Holocaustbenægtere. Hvilke andre beretninger der findes om Holocaust og hvorfor holocaustbenægtere benægter Holocaust og hvilken ideologi der ligger bag deres benægtelse.

Havde selv svært ved at koble samfundsfag ind i det, men da jeg kun har det på c niveau var det åbenbart i orden kun at snakke om ideologien og sammenligne ligheder og forskelle med nutidens benægtere med nynazistiske ideologi tilgange til Holocaust. Men når jeg læser om samfundsfag metoden på nettet, som bygger på at tage udgangspunkt i en eller anden teori/model mm., lyder dette bare alt for let. Derfor er jeg meget i tvivl.


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. juni 2012 af Studscientpol (Slettet)

Der er tale om samfundsfaglig metode når vi bruger teorier, modeller, empiri og begreber i relation til fagets discipliner (økonomi, sociologi, politologi) til at beskrive, analysere og tolke fortrinsvist aktuelle problemstillinger. I den forbindelse er det vigtigt at du udvælger relevant (i forhold til sagen) samfundsfagligt materiale, samt argumenterer og konkluderer ud fra brugen af samfundsfaglig teori, begrebsapparat og modeller. Det er også et mål for samfundsfaglig metode at forenkle og generalisere samfundsfænomener hvis det er muligt (jf. kvalitativ og kvantitativ metode).


Skriv et svar til: Ideologi = samfundsfaglig teori?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.