Matematik

Udregn potenserne

03. juni 2012 af hehehej (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan regner jeg denne ud: (-2)5


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2012 af jnl123

(-2)*(-2)*(-2)*(-2)*(-2) = ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. juni 2012 af mathon

 

                                      (-2)5 = ((-1)·25) = (-1)5·25 = ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. juni 2012 af SuneChr

Generelt har vi

an  =  (- a)n        for  a ∈ R        og     n ∈ { .... - 4, - 2, 0, 2, 4, 6, .... }

an  =  - |a|n        for  a  ∈ R-      og     n ∈ { .... - 3, - 1, 0, 1, 3, 5, .... }


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2012 af SuneChr

# 3  Sidste linje skal være

an  =  - |a|       for  a  ∈ R-      og     n ∈ { .... - 3, - 1, 1, 3, 5, .... }

 


Skriv et svar til: Udregn potenserne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.