Matematik
Kegle hjælp!!
29. august 2005 af
Tixy (Slettet)
Jeg har en cirkel, jeg med en radius på 10 cm. derefter har jeg klippet et stykke af på 10 grader, og samlet den til en kegle.
Hvordan regner jeg så højden du på keglen?
på forhånd tak.
Hvordan regner jeg så højden du på keglen?
på forhånd tak.
Svar #3
29. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
Cirklens omkreds til at starte med må være
O = 2*r*pi
<=>
O = 2*10*pi
Nu klipper vi så 10 grader ud, står med 350 tilbage, svarende til at cirklens nye omkreds bliver
O_ny = 2*10*pi*340/360
ca. 59,34
Radius i vores nye kegle kan vi finde gennem vores nye omkreds:
O_ny = 2*r_ny*pi
<=>
r_ny = O_ny/(2*pi)
<=>
r_ny = 9,44
Nu kan vi så forestille os, at vi inde i keglen har en retvinklet trekant, hvor de to kateter er hhv. r_ny og højden, og hvor hypotenusen er vores gamle radius, da denne må være længden på keglens overflade. Altså gælder:
højde^2 + (r_ny)^2 = r^2
Så burde det vist være til at finde højden...
O = 2*r*pi
<=>
O = 2*10*pi
Nu klipper vi så 10 grader ud, står med 350 tilbage, svarende til at cirklens nye omkreds bliver
O_ny = 2*10*pi*340/360
ca. 59,34
Radius i vores nye kegle kan vi finde gennem vores nye omkreds:
O_ny = 2*r_ny*pi
<=>
r_ny = O_ny/(2*pi)
<=>
r_ny = 9,44
Nu kan vi så forestille os, at vi inde i keglen har en retvinklet trekant, hvor de to kateter er hhv. r_ny og højden, og hvor hypotenusen er vores gamle radius, da denne må være længden på keglens overflade. Altså gælder:
højde^2 + (r_ny)^2 = r^2
Så burde det vist være til at finde højden...
Svar #5
29. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
alle steder hvor der står 350, skal der selvf. stå 340. Tror jeg har brugt det rigtige tal i beregningerne.
Skriv et svar til: Kegle hjælp!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
